Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Μεταμορφώνοντας την Tate Modern

Η Tate Modern άνοιξε τις πύλες της το 2000 και κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των δημιουργών της αφού "δεν μπόρεσε να καλύψει την τεράστια εισροή κόσμου-30 εκατομμύρια επισκέπτες σε μία επταετία".


Επεκτείνοντας κατά 60 % τον υπάρχοντα χώρο, το διάσημο Bankside Power Station, η οικογένεια Tate θα είναι σε θέση να εκθέτει περισσότερο υλικό της συλλογής της, η οποία ανέρχεται στα 10.000 έργα. Όπως δήλωσε ο Alex Beard στο "Βήμα" μέχρι σήμερα "δεν έχουμε τη δυνατότητα να δείχνουμε, συγχρόνως και στα τέσσερα μουσεία, περισσότερα από 2.300 κομμάτια". όσον αφορά την Tate Modern πάντα γινόταν επιλογή έργων διαφορετικών κατευθύνσεων της συλλογής- φουτουρισμός, μινιμαλισμός, υπερρεαλισμός, φιλμ. Με την προσθήκη του νέου κτηρίου θα παρουσιάζονται επιπλέον οπτικοακουστικά έργα όπως φιλμ, περφόρμανς και φωτογραφίες.

Η επέκταση θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2012, όταν το Λονδίνο θα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε "ανήσυχοι νέοι" καλούνται να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα της Tate φωτογραφίες αγαπημένων εσωτερικών χώρων, οι οποίες θα αναρτηθούν στο The Great Tate Mod Blog. το καλοκαίρι που μας πέρασε οι καλύτερες φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στους χώρους του μουσείου.

Ενώ οι σχεδιαστές της, Herzog & de Meuron , είχαν δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία (η οποία δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα Το ΒΗΜΑ) πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Tate το πρόσφατο όραμα των δημιουργών της.

Πηγή:

Δαφέρμου, Κ. (2008). Η Tate Modern διπλασιάζεται. Το ΒΗΜΑ. 20/04/2008, C07
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15340&m=C07&aa=1

Μάθετε περισσότερα: