Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής


Το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων για την ορθή αξιοποίηση του ελεύθερου μας χρόνου. Το αντικείμενο των τμημάτων έχει σχέση με το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του τμήματος Διά Βίου Μάθησης πατώντας εδώ. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και τα μαθήματα θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, για 2-3 απογευματινές κυρίως ώρες και είναι τα εξής:

Αμπελουργία

Αποκτήστε πρακτικές γνώσεις για την εγκατάσταση αμπελώνα, το terroir της αμπέλου, τις καλλιεργητικές φροντίδες, το χειμερινό και θερινό κλάδεμα, τη λίπανση και θρέψη, τη φυτοπροστασία της αμπέλου.

Αξιοποίηση αυτοφυών φυτών με αρωματική χρήση

Μάθετε τρόπους αξιοποίησης των αρωματικών φυτών στη διατροφή και την κοσμετολογία φτιάχνοντας αφεψήματα, καλλυντικά και γαστρονομικές δημιουργίες.

Εισαγωγή στη δημιουργία και φροντίδα μικρών κήπων
Διευρύνετε τις γνώσεις σας σε θέματα διαμόρφωσης μικρών εξωτερικών χώρων και γνωρίστε τον κόσμο των φυτών και πώς μπορούν τα φυτά να χρησιμοποιηθούν στο μπαλκόνι, τον κήπο και την ταράτσα.


Οδηγίες πλεύσης στον κόσμο του οίνου
Πρόγραμμα γνωριμίας με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Ελάτε σε επαφή με τα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και μάθετε πώς παράγονται.


Αγροτικός τουρισμός
Πρόκειται για μια νέα διάσταση στο τουριστικό προϊόν που αξιοποιεί τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους και δίνει δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο. Μάθετε τι είναι ο αγροτικός τουρισμός και πώς μπορεί κανείς να λειτουργήσει μία πετυχημένη επιχείρηση στο χώρο.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες.



Εργαστήρι κεραμικής

Δημιουργήστε αντικείμενα από πηλό φτιαγμένα με το χέρι ή με τον τροχό, όπως διακοσμητικά πιάτα, κουτιά, κηροπήγια. Τα αντικείμενα μπορείτε να τα παρουσιάσετε στο τέλος της χρονιάς σε ομαδική έκθεση.


Θεατρικό καταφύγι
Θεατρική παιδεία και πράξη με στόχο τη ψυχολογική εκτόνωση, την πνευματική καλλιέργεια, την άσκηση, τη χαλάρωση, τη βελτίωση του αυτοελέγχου, της αυτοεκτίμησης και της ικανότητας ομιλίας σε κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ανέβασμα θεατρικού έργου που θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης. 
 


Εργαστήρι γραφής σεναρίου

Το σενάριο είτε προορίζεται για κινηματογραφικό έργο ή για τηλεοπτική παραγωγή ή για κόμικς ή για ηλεκτρονικά παιχνίδια γράφεται με τον ίδιο τρόπο! Μάθετε πώς γράφεται τι. Κατά πόσο το αποτέλεσμα θα αποδειχθεί ενδιαφέρον, θα εξαρτηθεί από εσάς.


Λαογραφία στον κύκλο του χρόνου  
Μία σειρά σεμιναρίων που ασχολείται με τη λαογραφία ως επιστήμη και ως τρόπο ζωής. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τις μεθόδους και τα εργαλεία συλλογής λαογραφικού υλικού αλλά και σε όσους θέλουν απλά να γνωρίσουν την παράδοσή τους και να αποκωδικοποιήσουν τη λογική της στις επιμέρους εκφράσεις της στην καθημερινή ζωή.


Παραδοσιακοί χοροί
Οι παραδοσιακοί χοροί μάς επιστρέφουν στις ρίζες μας, ενώ παράλληλα ασκούν το πνεύμα και το σώμα οδηγώντας μας σε μία ευθυμία και ψυχική ισορροπία. Μάθετε να χορεύετε και παράλληλα ελάτε σε επαφή με τους στίχους των τραγουδιών, τη παραδοσιακή μουσική και τη σημασία του κάθε χορού.


Εργαστήρι ταπητουργίας
Διατηρήστε ζωντανούς τους δεσμούς σας με την παράδοση και αξιοποιήστε τη δημιουργικότητα σας φτιάχνοντας το δικό σας χαλάκι στον αργαλειό σε σχέδια βυζαντινά, ανατολίτικα ή ακόμα και μοντέρνα.



Οικογενειακός αστερισμός
Βελτιώστε τις σχέσεις με τα παιδιά σας μέσα από βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και εργασίες. Θα πραγματοποιηθούν ομάδες για γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας και για γονείς με εφήβους.


Εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
Μάθετε να χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να διαμορφώνετε τα κείμενα σας,  να  δημιουργείτε υπολογιστικά φύλλα, να κάνετε επαγγελματικές παρουσιάσεις, να ενημερώνεστε μέσω internet και να επικοινωνείτε μέσω e-mail.  Παρέχεται δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης ecdl. Θα πραγματοποιηθούν διαφορετικοί κύκλοι μαθημάτων ανά αντικείμενο και επίπεδο.

(Από την ιστοσελίδα http://www.afs.edu.gr/page/default.asp?la=1&id=46 )


Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: 
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή 
Τμήμα Διά Βίου Μάθησης 
Μαρίνου Αντύπα 12, Τ.Θ. 23, 55102 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310492850, φαξ: 2310492860
e-mail: lll@afs.edu.gr
 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνετε για τα ωραία πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη μας!
Σ

Manolis Garoufallou είπε...

Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πάντα μας εκπλήσσει με τα διαφορετικά και ενδιαφέροντα προγράμματα εκπαίδευσης που οργανώνει!
Ένα καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσουν και οι βιβλιοθήκες μας, για να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στη Δια Βίου Εκπαίδευση. Καλή συνέχεια παιδιά!

dafni είπε...

enas kalos tropos na apolamvanoume to monadiko perivallon tis sxolis! to mono provlima einai ti na diallexo? ergastiri grafis senariou i ampelourgia?

Unknown είπε...

Eυχαριστουμε, Τμήμα Δια Βίου Μαθησης, που μας μαθαίνετε νέες δεξιότητες!!! Keep up the good work!!! MD