Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Χάρτινοι Ήρωες


Το Σεπτέμβρη του 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιγόκερως, το βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά, Χάρτινοι ήρωες, Ασπρόμαυρα όνειρα.(192 σ.)
Το βιβλίο είναι μια συλλογή ελληνικών κόμικ που ξετιλύγει και καταγράφει μέσα σε δώδεκα κεφάλαια την πορεία του λαικού εικονογραφημένου εντύπου ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’50. Ο «Μικρός ήρωας», «Μικρός Σερίφης», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Κάπτεν Μάρκ», «Ομπραξ», «Μίκι Μάους», «Ντόναλντ Ντακ», «Μπαγκς Μπάνι», «Λούκυ Λουκ», «Τιραμόλα», ο «Λαστιχάνθρωπος», το «Ιπτάμενο Βέλος» και ο «Κουρσάρος της Τζιας» είναι κάποιοι από τους χάρτινους ήρωες που περιέχονται στο βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά.
Ξεχωριστή θέση μεταξύ των «χάρτινων ηρώων» καταλαμβάνουν τα κόμικς της «ποδοσφαιρικής κουλτούρας». Γίνεται αναφορά στο πρώτο καθαρά εικονογραφημένο, εβδομαδιαίο, περιοδικό «Γκολ», που κυκλοφόρησε το 1972.
Περιλαμβάνονται επίσης τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα», μια εκδοχή του αμερικανικού μοντέλου των Classic Comics,τα οποία γίνοναι μέρος της ποπ κουλτούρας του1951 από τις εκδόσεις Πεχλιβανίδη. Την αρχή έκαναν οι «Άθλιοι», του Βίκτωρος Ουγκό, σε ματάφραση του Βασίλη Ρώτα, με την επαναστατική για τα δεδομένα της εποχής τετραχρωμία. 9000 αντίτυπα εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.
Ο συγγραφέας και συλλέκτης Γιώργος Κοσκινάς είναι ενεργό μέλος της online κόμικς κοινότητας Greek Comics.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μπορείτε να δείτε online το άρθρο του Γιάννη Ζουμπουλάκη-Ιπτάμενο Βέλος, κουρσάρος της Τζιας, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Το Βήμα, στήλη βιβλία.
Επιμέλεια ανάρτησης:
Ιφιγένεια Περσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: