Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Svetlin Vasilev

Όσοι βρεθείτε στην Αθήνα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου,
μπορείτε να δείτε την έκθεση «35 σελίδες» (Μουσείο Ηρακλειδών, Θησείο), του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.



Δον Κιχώτης, Μιγκελ Ντε Θερβάντες. Εικ.Σβετλίν Βασίλεβ. Εκδ.Παπαδόπυλος ,c2003.


Στον θαυμαστό κόσμο του Σβετλίν Βασίλεβ βρίσκει κανείς ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία, ήρωες του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του Βαρώνου Μυνχάουζεν. Επηρεασμένος από τους Gustav klimt, Schiele, Degas, Monet, Gauguin, Pollock κ.ά, δημιουργεί υπέροχους καμβάδες ανάμεσα στις αφηγήσεις παραμυθιών και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην τέχνη της ζωγραφικής.



Από το ¨Ρωμαίος και Ιουλιέτα και άλλες ιστορίες¨ c2003.Ακουαρέλα σε χαρτί 21,5/29εκ.



To 2004 Tιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Δον Κιχώτης, (εκδ.Παπαδόπουλος). Στην Ισπανία ο δικός του Δον Κιχώτης ξεπέρασε τα 500.000 αντίτυπα. «Ο Νίκος και ο λύκος», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Μόμπι Ντικ», «Οι περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν», «Η μετακόμιση» είναι μερικά μόνο από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει για τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Εργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.






Μόμπι Ντικ:Η ιστορία της άσπρης φάλαινας, Herman Melville. Εκδ.Παπαδόπουλος c2004.





Πληροφορίες για την έκθεση http://www.herakleidon-art.gr/
Πληροφορίες για τον εικονογράφο http://www.svetlin.gr/
Επίσης πληροφορίες για τα βιβλία μπορείτε να βρείτε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



Επιμέλεια ανάρτησης:
Ιφιγένεια Περσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: