Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Λέσχες Ανάγνωσης - δράσεις εντός των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βόρειας Ελλάδας: Μια ξεχωριστή πρόκληση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσκληση για συνάντηση με θέμα:
«Λέσχες Ανάγνωσης - δράσεις εντός των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βόρειας Ελλάδας: Μια ξεχωριστή πρόκληση».

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) συνδιοργανώνουν συνάντηση με θέμα «Λέσχες Ανάγνωσης - δράσεις εντός των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βόρειας Ελλάδας: Μια ξεχωριστή πρόκληση».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ώρα 15:30-17:00, στο περίπτερο 13 και εντάσσεται στον κύκλο των επαγγελματικών συναντήσεων της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου/Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών.
Στόχος της συνάντησης είναι η διερεύνηση του πολύπλευρου ρόλου των βιβλιοθηκών όσ ον αφορά τη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα, τον πολιτισμό αλλά και τη σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, σε συνάρτηση με τη δημιουργία και λειτουργία Λεσχών Ανάγνωσης στον χώρο τους.
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη συνάντηση, η οποία επιδιώκει να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία επιπλέον αριθμού Λεσχών Ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες ακολουθώντας το αντίστοιχο -εποικοδομητικό- παράδειγμα άλλων χωρών με μεγάλη βιβλιοφιλική παράδοση.
Θα παρευρεθούν βιβλιοθηκονόμοι, υπεύθυνοι βιβλιοθηκών που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν λέσχες, υπεύθυνοι και μέλη λεσχών, εκπαιδευτικό προσωπικό - φοιτητές των σχολών βιβλιοθηκονομίας, βιβλιόφιλοι.
Θα συζητηθούν τα οφέλη που προκύπτουν από την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του βιβλίου με τη δημιουργία αναγνωστικών κοινοτήτων που επιτυγχάνεται και με τη λειτουργία Λεσχών Ανάγνωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για την 8η ΔΕΒΘ θα βρείτε στον κόμβο: www.thessalonikibookfair.com.

Με τιμή,
Κατρίν Βελισσάρη Χριστίνα Κυριακοπούλου
Διευθύντρια ΕΚΕΒΙ Πρόεδρος ΕΕΒΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια: