Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Ιστορικό αρχείο ΕΡΤ

Ένα σημαντικό εγχείρημα έχει ξεκινήσει η ΕΡΤ. Έχει ξεκινήσει την ψηφιοποίηση του ιστορικού της αρχείου, που θα ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια περίπου. Μέχρι τώρα έχει γίνει ψηφιοποίηση 200 ωρών φιλμ και 500 ωρών βίντεο και εκδόθηκαν 16 dvd με σπάνιο υλικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το αρχείο χρονολογείται από το 1900 και περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, εκπομπές, μαρτυρίες και γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.
Η πρόσβαση σε αυτό το υλικό μπορεί να γίνει από την ιστοσελίδα http://www.ert-archives.gr/ .
Η υλοποίηση του έργου έγινε με την στήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Υπουργείου Οικονομικών (το Βήμα 16-12-07).

2 σχόλια:

Κατόπης Νίκος είπε...

Η ιδέα της ΕΡΤ είναι πολύ έξυπνη και πολύ καλή,διότι ολοί γνωρίζουμε πως τοσα χρόνια μέσα απο τα πολλά ντοκιμαντέρ και τις σπουδαίες εκπομπές και παρουσιάσεις της ο καθένας απο εμάς μπορούσε να ενημερωθεί και να ψυχαγωγηθεί για θέματα εθνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.Με την ψηφιοποίηση του Ιστορικού αρχείου της εύκολα κάποιος μπορεί να ενημερωθεί ή και να βρεί απαντήσεις σε ερωτηματά του.Εγώ προσωπικά συγχαίρω την ΕΡΤ για την κίνηση της αυτή και μακάρι και οτιδήποτε καινούργιο βγάζει στις οθόνες μας,να το ψηφιοποιεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Manolis Garoufallou είπε...

Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου Νίκο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα που εμπεριέχει μια τέτοια προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να το δούμε ως το πρώτο βήμα προς μια πιο ψηφιακή εποχή για την ΕΡΤ.