Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

"Το δικαίωμα να είσαι παιδί"

Ντράικωρς , Ρ., & Γκραίη, Λ.(1968). Το δικαίωμα να είσαι παιδί. Αθήνα: Γλάρος.

Αναρίθμητα καθημερινά προβλήματα που αναπηδούν από τις σχέσεις ενηλίκων παιδιών, προβλήματα που κάνουν γονείς και δασκάλους να παρατούν κάθε προσπάθεια απογοητευμένοι («Μ’αυτό το παιδί δε γίνεται τίποτε») ή να καταφεύγουν αβασάνιστα σε μεθόδους που κατά κανόνα χειροτερεύουν τη κατάσταση. Κι όμως, αν οι ενήλικοι αναγνωρίσουν στο παιδί το δικαίωμα του να είναι παιδί, αν κατανοήσουν ότι το παιδί αρνείται να καταλάβει τη γλώσσα της τιμωρίας και ότι αντίθετα του είναι πολύ κατανοητές οι συνεπειές που απορρέουν από τις πράξεις του, τότε θα χτίζονταν μια καινούρια και πιο ευτυχισμένη σχέση ανάμεσα στο παιδί και στον ενήλικο.
Η αντιμετώπιση των παιδιών και της νεολαίας είναι από τα βασικότερα προβλήματα της εποχής μας.
Οι γονείς και οι δάσκαλοι , πρέπει να συγκεντρωθούν στη προσπάθεια να καταστήσουν τους εαυτούς τους ικανούς για μια αποτελεσματική συνεργασία,με τα παιδιά τους, που αξιώνουν ίση συμμετοχή στην κοινωνία μας, συχνά μάλιστα με τρόπους που νομίζουν ότι απειλούν το ίδιο το κοινωνικό υπόβαθρο. Όμως αυτή η προσπάθεια θα απαιτήσει μια βαθία ανανέωση των μεθόδων άλλα και ανακαθορισμό των ορίων των γονιών και των εκπαιδευτικών.
Το βιβλίο αυτό, έχει την πρόθεση να χρησιμεύσει σαν οδηγός για τους γονείς και τους δασκάλους.
Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι πιο αποτελεσματικοί, ώστε να επηρεάσουν τα παιδιά και τους νέους και συγχρόνως να θέσουν τις βάσεις για μια νέα μορφή προσωπικών σχέσεων, συμφώνη με τους όρους της δημοκρατίας για ισότητα στον τρόπο ζώης.
Ο λόγος που με ώθησε να διαβάσω και να μελετήσω το βιβλίο είναι ότι ως θέμα και αντικείμενο γνώσης με ενδιαφέρει και μου αρέσει. Το βιβλίο το διάλεξα από το σπουδαστήριο της σχολής μου.
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσαμε να το εντάξουμε σε όλες τις βιβλιοθήκες άλλα κυρίως στην Δημοτική γιατί ο οποιοσδήποτε χρήστης θα απευθυνθεί πρώτα στην δημοτική για το πιο γρήγορο και εύκολο εντοπισμό του βιβλίου. Η τιμή του βιβλίου είναι: 9,50 €.

ΤΥΡΙΑΚΗ ΖΩΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: