Μετατροπή των άρθρων σε ebook

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

"Πώς θα ενισχύσετε την αυτοπεποίτηση του παιδιού σας"

PRICE, H. A., & PARRY, A. H. (1968). Πως θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας. 101 τρόποι για ν’ αναθρέψετε ένα παιδί ευτυχισμένο που να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την αξία του. Αθήνα: Δωρικός.

Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως στους γονείς γιατί αυτοί είναι που θα δώσουν πρώτοι τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά τους, ώστε να μεγαλώσουν σωστά και να πιστεύουν στον εαυτό τους.
Οι γονείς θα πρέπει να δείχνουν την αγάπη τους και την στοργή τους καθημερινά και να συμμερίζονται με τις ανάγκες των παιδιών τους. Επίσης καλό θα είναι να ακούτε παθητικά τα όσα έχουν να σας πουν, βοηθώντας τα να καταλάβουν ότι νοιάζεστε γι’ αυτά και να δέχεστε έμπρακτα τις προθέσεις τους. Ακόμη χρήσιμο θα είναι να περνάτε πολλές ώρες μαζί τους κάνοντας διάφορα πράγματα που να ευχαριστούν και τους δυο σας.
Απαραίτητο θα είναι τα παιδιά να μάθουν από μικρά τις βασικές αρχές και αξίες, ώστε να συμπεριφέρονται σωστά και δίκαια για να μπορέσουν αργότερα να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία για να μπορούν να ανταπεξέλθονται στα οποιαδήποτε προβλήματα.
Βρίσκοντας και υπογραμμίζοντας τις ικανότητες και τα χαρίσματα του παιδιού σας καλό θα είναι να επιμείνετε σε αυτά και να δείξετε ποσό καλά μπορεί να τα καταφέρει σε ορισμένα πράγματα άλλα και να το παροτρύνετε να κάνει και καινούρια.
Το παιδί σας έχει ανάγκη από ένα καλό πρότυπο. Συγκεκριμένα κάποιο άτομο που να ανήκει στο ίδιο φύλο για να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Ο λόγος που με ώθησε να διαβάσω και να μελετήσω το βιβλίο είναι ότι ως θέμα και αντικείμενο γνώσης με ενδιαφέρει και μου αρέσει. Ακόμη ένας λόγος που το διάλεξα είναι η επιρροή από το οικείο περιβάλλον μου, από το όποιο μερικά άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά για την καθημερινή φροντίδα και απασχόληση των παιδιών. Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάλεξα από τη βιβλιοθήκη της σχολής μου βλέποντας το τυχαία.
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσαμε να το εντάξουμε σε όλες τις βιβλιοθήκες αλλά κυρίως στη Δημοτική γιατί ο οποιοσδήποτε χρήστης θα απευθυνθεί πρώτα στην δημοτική για το πιο γρήγορο και εύκολο εντοπισμό του βιβλίου. Η τιμή του βιβλίου είναι: 10,00 €.

ΓΟΓΑΝΗ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: